fbpx

Wat is je investering in mediation?

De kosten voor mediation liggen over het algemeen een stuk lager dan wanneer wordt gekozen voor een advocaat. Het voordeel van mediation is dat de afspraken in onderling overleg tot stand komen, hierdoor is het draagvlak groot en dat biedt ook weer voordelen voor de toekomst wanneer de gemaakte afspraken nagekomen moeten worden. 

Tarief

Ik werk met een uurtarief voor particulieren en een uurtarief voor bedrijven en organisaties. Dit uurtarief heeft betrekking op de uren die worden besteedt aan gesprekken, het doornemen van relevante stukken en het opstellen van overeenkomsten en overige documenten. Over eventuele bijkomende kosten worden vooraf duidelijke afspraken gemaakt. Het kennismakingsgesprek is altijd kosteloos én vrijblijvend.

Het uurtarief voor particulieren is € 180,- incl. BTW.
Het uurtarief voor bedrijven en organisaties is € 180,- excl. BTW.

De totale kosten voor mediation hangen af van de complexiteit van de situatie en het aantal gesprekken dat nodig is om tot een oplossing te komen. De ervaring leert dat 3 tot 5 gesprekken meestal voldoende is.

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Dan worden de kosten voor mediation mogelijk (deels) vergoed.

Scheidingstraject A tot Z

Laten jullie het gehele traject door mij verzorgen dan is er het ‘Scheidingstraject van A tot Z’ vanaf € 1.500,- per persoon (inclusief BTW) en exclusief eventuele advocaatkosten (€ 240,- per persoon) en griffierechten (€ 157,- per persoon).

Gereduceerd tarief

Wilt u een conflict graag via mediation oplossen, maar kunt u de kosten niet dragen? Afhankelijk van uw financiële situatie zijn er mogelijkheden voor een gereduceerd tarief. Neem gerust contact met mij op voor de voorwaarden.

Verdeling kosten

Bij een scheidingsmediation worden de kosten door de beide partners meestal gedeeld. Uiteraard kunnen jullie hier samen andere afspraken over maken.

De kosten voor een arbeidsconflict (arbeidsmediation) en een re-integratietraject worden veelal geheel door de werkgever betaald.

De kosten voor een zakelijk conflict worden meestal door beide partijen gedragen.

Locatie

Mijn werkgebied is groot Rotterdam, het Groene Hart en de Drechtsteden. Door een breed netwerk is het mogelijk op verschillende locaties mediationgesprekken te voeren. Altijd rustig en met alle privacy. Indien gewenst bezoek ik een locatie bij jou in de buurt of zelfs aan huis. Voor mediations in mijn werkgebied worden geen reiskosten of reistijd in rekening gebracht. Voor reistijd buiten het genoemde gebied wordt een gereduceerd uurtarief in rekening gebracht. 

Aanvragen informatiegesprek

Als jullie besluiten een mediationtraject te starten, is het belangrijk dat jullie vertrouwen hebben in de persoon die jullie begeleidt. Het informatiegesprek is daarom altijd kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek van ongeveer 30 minuten is er de mogelijkheid te vertellen over jullie situatie en wensen, het stellen van vragen en ik leg kort uit wat jullie van mij mogen verwachten.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Wil je liever ergens anders afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Wil je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek? Of meer informatie over wat mediation in jouw situatie kan betekenen? Bel, mail of vul het onderstaande contactformulier in. Ik antwoord tijdens kantoordagen binnen 24 uur.