fbpx

Wat is een MfN-registermediator?

De titel MfN-registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt, de titel mogen voeren. Het MfN-register is erkend door de Raad voor rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand. MfN-registermediators handelen met een zeer hoge kwaliteitsstandaard. Een MfN-registermediator is een mediator die:

  • voldoet aan de toetredingseisen voor het MfN-register;
  • voldoet aan het beroepsprofiel van een professionele mediator;
  • werkt volgens de werkwijze zoals vastgelegd in het mediationreglement en de gedragsregels voor de MfN-registermediator;
  • valt onder een klachtenregeling en tuchtrechtspraak;
  • de kennis en vaardigheden op het gebied van mediation voortdurend op peil houdt (permanente educatie).


Waarom kiezen voor een MfN-registermediator?

Kwaliteit

Door te kiezen voor een MfN-registermediator ben je verzekerd van een mediator die voldoet aan kwaliteitseisen en beschikt over de juiste kennis en vaardigheden. Uiteraard is de mediator onafhankelijk en onpartijdig.

Zekerheid

MfN-registermediators hebben een erkende mediationopleiding gevolgd en houden hun kennis en vaardigheden continu op peil (permanente educatie). Daarnaast zijn MfN-registermediators gebonden aan een bepaalde werkwijze.

Specialisatie Familiemediation

Naast de titel MfN-registermediator heb ik een ‘accreditatie familiemediation’. Dit betekent dat ik naast de opleiding tot mediator tevens de specialisatieopleiding familiemediator heb gevolgd. Dit is een opleiding in het professioneel begeleiden van gezins- en familieleden bij het oplossen van hun onderlinge problemen. 

Aanvragen informatiegesprek

Als jullie besluiten een mediationtraject te starten, is het belangrijk dat jullie vertrouwen hebben in de persoon die jullie begeleidt. Het informatiegesprek is daarom altijd kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek van ongeveer 30 minuten is er de mogelijkheid te vertellen over jullie situatie en wensen, het stellen van vragen en ik leg kort uit wat jullie van mij mogen verwachten.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Wil je liever ergens anders afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Wil je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek? Of meer informatie over wat mediation in jouw situatie kan betekenen? Bel, mail of vul het onderstaande contactformulier in. Ik antwoord tijdens kantoordagen binnen 24 uur.