fbpx

Scheiding regelen

Na lang wikken en wegen is de beslissing genomen. Jullie gaan uit elkaar. Er breekt een nieuwe fase aan. Een fase waarin veel zaken geregeld moeten worden. Je hoofd tolt en je bent verdrietig, opgelucht, boos of bezorgd of misschien wel allemaal. En nu de stap om te scheiden is gezet, moet er van alles geregeld worden. Waar moet je beginnen, hoe zit het juridisch en financieel? Hoe vertel je het de kinderen? Je familie? Misschien heb jij de beslissing en weet je partner het nog niet eens?

Een (echt)scheiding kan op verschillende manieren geregeld worden. Als jullie er samen uit willen komen, dan is mediation een goede keuze. Jullie scheiding van A tot Z geregeld en een aanspreekpunt. Nu investeren in het maken van goede afspraken, voorkomt lastige situaties later.

1 Vertel het je partner

Het is belangrijk de zogenaamde scheidingsmelding te doen.

4 Oriëntatie

Bedenk vast wat jullie moeten regelen voor de kinderen, de woning en jullie spullen.

2 Vertel het de kinderen

Samen met je partner vertel je de kinderen in het ‘paraplugesprek’ dat jullie uit elkaar gaan.

5 Wat wil je bereiken?

Bepaal wat belangrijk is, wil je zonder ruzie uit elkaar, staat het belang van de kinderen voorop?

3 Vertel het familie en vrienden

De reacties en goedbedoelde adviezen zullen verschillend zijn.

6 Zoek de juiste hulp

Je scheiding kan via een gezamenlijke mediator of ieder een eigen advocaat.

Stappenplan scheiding

Voor je begint aan de scheidingsprocedure moet je al wat keuzes maken. Het helpt om een overzicht te hebben van wat er op je pad komt en welke stappen je moet nemen.

Een uitgebreide toelichting op het stappenplan lees je in het ebook dat je hieronder kunt aanvragen.

Aanvraag informatiegesprek

Na het lezen van de informatie op deze site, heb je misschien wel vragen of wil je precies weten hoe het er voor jou uit ziet. Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek via de kalender hieronder.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Wil je liever ergens anders of online afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Verzend