fbpx
Hoe vertel je het de kinderen?

Liefde verandert,
ouderschap blijft

Vertel de kinderen over de scheiding wanneer het besluit definitief is. Niet te lang, niet te kort van tevoren. Informeer daarna familie en vrienden. Houd rekening met de leeftijd van de kinderen bij het gesprek. Voorkom dat ze het elders horen.

Praktische tips bij scheiden met kinderen

Velen herinneren zich als ze volwassen zijn nog goed hoe ze als kind te horen kregen dat hun ouders zouden scheiden. Dit ‘paraplugesprek’ is dus belangrijk!

Vertel het samen

Bespreek van tevoren hoe jullie de boodschap brengen en wie wat zal zeggen. Zorg ervoor dat je elkaar niet tegenspreekt en dat er geen conflicten ontstaan. Het gesprek draait om de kinderen. Er moet ruimte zijn voor hun gevoelens en vragen.

Kies een plek

Kies een plek waar de kinderen zich op hun gemak voelen. Meestal is dat thuis, bijvoorbeeld aan de keukentafel in de woonkamer.

Kies het moment

Neem de tijd voor het gesprek en kies een rustig moment. Vertel het niet vlak voor het slapen gaan, want dan is er geen mogelijkheid om er over te praten als daar behoefte aan is. Vertel het bijvoorbeeld in het weekend, op een zaterdag- of zondagochtend.

Bescherm de kinderen

Bescherm de kinderen, deel nooit jullie oordeel over de andere ouder of de scheidingsreden met hen.

Meert tips over hoe je aan de kinderen vertelt dat jullie gaan scheiden en welke stappen te nemen tijdens je scheiding vind je in het gratis ebook ‘Scheiden…en nu? Een stappenplan.

Aanvraag informatiegesprek

Na het lezen van de informatie op deze site, heb je misschien wel vragen of wil je precies weten hoe het er voor jou uit ziet. Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek via de kalender hieronder.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Wil je liever ergens anders of online afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Verzend