fbpx

Over mij 

In mijn nabije omgeving zag ik enkele jaren geleden hoe een vechtscheiding er voor zorgde dat de kinderen de dupe werden. Uiteindelijk kwam zelfs jeugdzorg in beeld. Door alle emoties gunden de voormalige geliefden elkaar niets meer en er gebeurde wat zij nooit hadden verwacht: de kinderen werden pionnen in hun strijd.

Voor mij was dat het punt dat ik mij realiseerde dat vechtscheidingen vaak voorkomen kunnen worden als partijen niet tegen over elkaar worden gezet, maar met hulp juist begrip voor elkaars situatie krijgen, zodat de communicatie wordt verbeterd.

Diana van Papendrecht

Van strijd naar samenwerking

Vroeger merkte ik al dat mensen die ruzie maken eigenlijk vaak hetzelfde zeggen, maar het zo anders brengen. Alsof ze twee verschillende talen spreken en elkaar niet kunnen verstaan. Ik kan twee kanten van het verhaal horen en feilloos aanvoelen waar de pijn zit en waar de oplossing gevonden kan worden. Ik kan altijd wel begrijpen waarom iemand een bepaald standpunt inneemt, los van of ik het er mee eens ben of niet.

 Vandaar dat ik altijd advocaat wilde worden. Het onrecht bestrijden en zaken tot in de puntjes uitzoeken. Tot ik er na mijn studie achter kwam dat je natuurlijk maar een kant verdedigt en dat er niet met elkaar, maar vooral over elkaar wordt gesproken. Veel strijd en meestal kwamen partijen alleen maar verder van elkaar af te staan. Tot de rechter een ‘winnaar’ aanwijst. De verliezer voelt zich niet gehoord en de winnaar voelt zich al snel geen winnaar meer, want de relatie met de andere partij is bekoeld en het geld en de fut zijn op. 

 Voor mij reden om de advocatuur achter mij te laten en bij toeval kwam ik als communicatie-adviseur te werken. Op mijn lijf geschreven. Richting geven aan het beleid van een organisatie door communicatie. Zorgen dat plannen draagvlak hebben via de juiste boodschap aan de juiste doelgroep op het juiste moment.  En toch heb ik, nadat ik zag wat een scheiding kan aanrichten, het roer weer omgegooid. Ik ben een opleiding tot mediator gaan volgen en gestart met mijn eigen mediationpraktijk. Opleiding, werkervaring en mijn doel om ouders te helpen hun kinderen te beschermen tegen de gevolgen van hun scheiding komen zo helemaal samen.

Mijn visie op scheiden met kinderen

Zonder conflict uit elkaar, zodat een goede relatie als ouders mogelijk blijft.

Ik geloof dat vechtscheidingen niet nodig zijn. Is een scheiding emotioneel, pijnlijk en ingewikkeld? Zeker. Maar ik ben er van overtuigd dat scheiden ook met respect voor elkaar kan en dat jullie het eigenlijk verplicht zijn aan de kinderen. Zij verdienen een toekomst waarin beide ouders een rol spelen en onderling goed blijven communiceren. 

Wil jij ook je scheiding respectvol regelen?

Nog iets meer over mij

MFN registermediator

Ik sta ingeschreven in het MfN-register. Dit is een erkend kwaliteitsregister voor mediators. De mediators moeten voldoen aan  bepaalde kwaliteitseisen en worden steeds getoetst op kennis. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in familiemediation.

Diana in kernwoorden

Tactvol confronterend, ik heb een radar voor onwaarheden en het anders voordoen, ik schakel snel tussen wat ik zie en hoor en kan zo snel verbanden leggen.  

vrijwilligerswerk

Naast mijn werkzaamheden als mediator, geef ik communicatie-advies aan organisaties. Tevens ben ik vrijwilliger bij Buurtbemiddeling Lansingerland

Aanvraag informatiegesprek

Na het lezen van de informatie op deze site, heb je misschien wel vragen of wil je precies weten hoe het er voor jou uit ziet. Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek via de kalender hieronder.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Wil je liever ergens anders of online afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Verzend