fbpx

Het is Black Friday, een dag waarop de (online) winkelstraten bruisen van mensen op zoek naar koopjes en aanbiedingen. Een dag die bekend staat om haast en kortstondige opwinding. De kunst van kiezen.

Scheiden lijkt op het eerste gezicht misschien niet direct verbonden met deze dag vol aanbiedingen, maar er is een vergelijking te maken. Zowel bij Black Friday als bij scheiden draait het om het maken van keuzes, hoewel deze keuzes heel verschillend zijn. Bij beide gebeurtenissen krijg je veel informatie te verwerken. In tegenstelling tot de snelle keuze bij Black Friday vraagt het proces van scheiden juist om aandacht, zorgvuldigheid en tijd.

Investering

Bij scheiden investeer je niet in kortingen op spullen, maar in het emotionele welzijn van iedereen die erbij betrokken is. Het vraagt om voorzichtigheid en geeft de kans om keuzes te maken die je leven op de lange termijn positief beïnvloeden.

Geen overhaaste beslissingen

De snelle keuzes en impulsieve aankopen tijdens Black Friday passen niet bij scheiden. Als je respectvol wilt scheiden, is het belangrijk om goed na te denken, open te communiceren en respect te hebben voor elkaars meningen. Door te voorkomen dat je overhaaste beslissingen neemt, kun je een weg inslaan naar een scheiding gebaseerd op begrip en acceptatie, niet op impulsieve acties.

Samenwerking 

Terwijl Black Friday een sfeer van concurrentie oproept vanwege de vele ‘nog slechts enkele beschikbaar’, benadrukt scheidingsmediation juist samenwerking. Geen strijd, maar de kans om samen tot overeenstemming te komen. Het is een proces waarbij beide betrokkenen op zoek gaan naar oplossingen, begeleid door een mediator.

Samen ouders

Wanneer partners besluiten hun eigen weg te gaan, blijven ze gezamenlijk verantwoordelijk als ouders. Ongeacht of je wel of niet met je ex-partner wilt praten, er zijn afspraken nodig voor de kinderen. Het is een verantwoordelijkheid die niet verdwijnt na de scheiding.

Keuzes voor de lange termijn

In een wereld waar impulsieve keuzes en oppervlakkige verlangens vaak de boventoon voeren, is het verstandig om na te denken over keuzes die echt lang meegaan. Bij scheiden maak je keuzes die blijvende gevolgen hebben. Het is een kans om persoonlijk te groeien, verdriet een plek te geven en een nieuw begin te maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor degenen die er het meest toe doen: de kinderen.

Maak doordachte keuzes, niet alleen voor nu!

Categories:

Tags:

Comments are closed

Aanvraag informatiegesprek

Na het lezen van de informatie op deze site, heb je misschien wel vragen of wil je precies weten hoe het er voor jou uit ziet. Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek via de kalender hieronder.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Wil je liever ergens anders of online afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Verzend