fbpx
perfecte plaatje blik op fotografie en mediation

Fotografie en mediation: van pixels tot oplossingen

De zon hangt laag aan de horizon en schildert een adembenemend kleurenpalet in de lucht. Ik til mijn camera op, stel scherp en druk af. Klik. Dat ene moment, dat perfecte plaatje, vastgelegd voor eeuwig. Dit is mijn passie, mijn ontsnapping uit de dagelijkse drukte: fotografie. Maar wat als ik je vertel dat deze passie eigenlijk verrassend veel gemeen heeft met mijn werk als scheidingsmediator?

Het perfecte plaatje

Fotografie en mediation lijken misschien op het eerste gezicht helemaal niet op elkaar. De ene draait om het vastleggen van treffende momenten, terwijl de andere draait om het vinden van emotionele balans in vaak moeilijke situaties. Toch zijn er overeenkomsten, beiden gaan over het perfecte plaatje.

Geduld is zowel in de fotografie als in mediation van onschatbare waarde. Wanneer ik met mijn camera door de natuur dwaal, wacht ik vaak geduldig tot het licht precies goed is, tot het moment aanbreekt waarop alles samenkomt voor dat geweldige shot. En zo is het ook in mijn werk als scheidingsmediator. Geduld is belangrijk als ik naar de verhalen van mijn cliënten luister en hen ondersteun bij het begrijpen van hun emoties en het vinden van gemeenschappelijke belangen. Het creëren van een vertrouwde omgeving waar openhartige communicatie en oplossingen kunnen groeien, heeft tijdig nodig.

Het plaatsen van dingen in perspectief is een andere overeenkomst tussen fotografie en mediation. Als fotograaf zoek ik voortdurend naar interessante composities die een alledaags tafereel in een ander licht zetten. Hetzelfde geldt voor mediation. Ik moedig mijn cliënten aan om hun situatie vanuit verschillende perspectieven te bekijken, om zo meer begrip voor elkaars standpunten te krijgen. Dit helpt bij het vinden van oplossingen die voor hen allebei aanvaardbaar zijn én legt de basis voor een soepeler overgang van partners naar ouders.

Wat mij opvalt, is het oog voor details die anderen misschien ontgaan. Fotografie heeft mij geleerd te letten op de kleine dingen. Subtiele nuances die een beeld tot leven kunnen brengen. En in mediation geldt dit net zo goed. Vaak zijn het de ogenschijnlijk onbelangrijke details die de kern van een kwestie vormen. Een terloopse opmerking, een gebaar, een onuitgesproken behoefte kunnen allemaal de sleutel zijn tot het begrijpen van de diepere dynamiek van een scheiding. Door die details op te merken en te erkennen, zetten we stappen naar een oplossing naar tevredenheid van beide partijen.

In beide gevallen gaat het om het zien van de mooie alledaagse dingen, het erkennen van wat onder de oppervlakte ligt en het vastleggen van momenten die anderen misschien voorbij zouden lopen. Fotografie en mediation hebben mij geleerd dat zelfs schijnbaar kleine dingen een groot verschil kunnen maken. Het draait om begrip, empathie en de bereidheid om een stap terug te doen en te kijken naar het grotere geheel.

Dus, of ik nu door mijn lens kijk om de wereld vast te leggen of naar mijn cliënten luister om hen te begeleiden door een scheiding, ik neem dezelfde set vaardigheden met mij mee: geduld, perspectief en het vermogen om die waardevolle details op te merken. Het is deze combinatie die me helpt om harmonie te vinden in zowel visuele kunst als menselijke relaties.

Benieuwd naar hoe het perfecte plaatje van begrip en harmonie eruitziet? Ik nodig je uit om te ontdekken hoe geduld, perspectief en oog voor detail leiden tot betekenisvolle momenten en oplossingen. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend informatiegesprek. Samen creëren we unieke beelden en oplossingen die een blijvende indruk achterlaten.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Aanvraag informatiegesprek

Na het lezen van de informatie op deze site, heb je misschien wel vragen of wil je precies weten hoe het er voor jou uit ziet. Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek via de kalender hieronder.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Wil je liever ergens anders of online afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Verzend