fbpx

Geen vechtscheiding, maar vechten voor je scheiding 

Wil je geen vechtscheiding, maar vechten voor je scheiding ? Sta je op het punt te gaan scheiden, ben je net gescheiden of al wat langer gescheiden? Heb je het gevoel steeds maar de strijd met je ex te moeten aan gaan? Dan is de SCHIP-aanpak iets voor jou!

De SCHIP-aanpak gaat er niet van uit dat je elkaar ‘los moet laten’, maar dat je opnieuw een relatie aangaat, als ouders. Want iedereen gunt zijn kind toch beide ouders?

Dat betekent wel hard werken, maar je hoeft het niet alleen te doen. Dat is de kracht van de SCHIP-aanpak. Samen ben je ooit begonnen aan deze relatie. Samen zul je hem ook af moeten ronden. En als SCHIP-behandelaar help ik jullie daarbij.

Aanvulling op mediation

De SCHIP-aanpak is een waardevolle aanvulling op mediation, omdat er nog meer aandacht is voor verlies en het ontstaan van conflicten. Ik heb een licentie voor het toepassen van de SCHIP-aanpak. Het is mogelijk naast of los van de mediation het SCHIP-traject te volgen.

Werkwijze

De SCHIP-aanpak richt zich op jullie als ex-partners. Het traject bestaat uit 10-12 gesprekken van ca. 1,5 uur inclusief de intake. Voorafgaand aan iedere sessie, krijgen jullie een voorbereidende opdracht.

Door aandacht te geven aan jullie relatie zoals die ooit was, de impact van de scheiding en de gevolgen waar je nu tegen aan loopt, komt er weer een weg vrij voor een nieuw begin. Een begin als partners in ouderschap.

De SCHIP aanpak bestaat uit de volgende fasen:

Samenkomen
Conflict- en Verliesverheldering
Helpend horen
Integratie
Partners in ouderschap

Aanvraag informatiegesprek

Na het lezen van de informatie op deze site, heb je misschien wel vragen of wil je precies weten hoe het er voor jou uit ziet. Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek via de kalender hieronder.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Wil je liever ergens anders of online afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Verzend