fbpx

De kracht van mediation

Bij mediation maak je samen goede afspraken onder begeleiding van een mediator. Een mediator zorgt er voor dat je in vertrouwen kunt vertellen wat je dwars zit, dat je luistert naar wat je partner bezig houdt en dat je (weer) begrip voor elkaar krijgt, zodat je samen kunt zoeken naar een oplossing. Het doel van scheidingsmediation is dat jullie ook na de scheiding nog door een deur kunnen, zeker als er kinderen zijn.

De mediator is opgeleid om in overleg met jullie alle zaken te regelen die bij een scheiding komen kijken. Samen ga je op zoek naar oplossingen die voor jou én je partner aanvaardbaar zijn. Een mediator helpt bij het maken van zakelijke afspraken en houdt rekening met de gevoelens, zorgen en wensen van jullie allebei. 

Mediation draait dus niet om eenzijdige behartiging van belangen, zoals dat bij een advocaat gebeurt. Een mediator is er voor jullie allebei en neemt geen standpunt in. Jullie houden zelf de regie!

Download de flyer van de Mediatorsfederatie Nederland

Aanvragen informatiegesprek

Als jullie besluiten een mediationtraject te starten, is het belangrijk dat jullie vertrouwen hebben in de persoon die jullie begeleidt. Het informatiegesprek is daarom altijd kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek van ongeveer 30 minuten is er de mogelijkheid te vertellen over jullie situatie en wensen, het stellen van vragen en ik leg kort uit wat jullie van mij mogen verwachten.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Wil je liever ergens anders afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Wil je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek? Of meer informatie over wat mediation in jouw situatie kan betekenen? Bel, mail of vul het onderstaande contactformulier in. Ik antwoord tijdens kantoordagen binnen 24 uur.