fbpx

Bij mediation probeer je in geval van een conflict samen met de andere partij(en) tot een oplossing te komen onder begeleiding van een mediator. Een mediator zorgt er voor dat je in vertrouwen kunt vertellen wat je dwars zit, dat je elkaar weer kunt horen en er samen probeert uit te komen. Ieders behoeften, zorgen en wensen komen op tafel en worden zorgvuldig afgestemd.

Mediation draait niet om een eenzijdige behartiging van belangen, zoals dat bij een advocaat gebeurt. Een mediator is er voor beide partijen en neemt dan ook geen standpunt in. Het uiteindelijke doel is de communicatie te verbeteren, zodat het probleem bespreekbaar wordt.

Als mediator help ik jullie dan ook om samen tot een duurzame oplossing te komen. Zo houden jullie zelf de regie. Ik heb ervaring in het creëren van een veilig gespreksklimaat, ook wanneer er een gespannen sfeer heerst. Als mediator ben ik neutraal en onpartijdig. Mediation is effectief bij een scheiding en andere familiekwesties, maar ook bij arbeidsgeschillen.

Lees meer over wat mediation is en wanneer een mediator ingeschakeld kan worden.

Aanvragen informatiegesprek

Als jullie besluiten een mediationtraject te starten, is het belangrijk dat jullie vertrouwen hebben in de persoon die jullie begeleidt. Het informatiegesprek is daarom altijd kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek van ongeveer 30 minuten is er de mogelijkheid te vertellen over jullie situatie en wensen, het stellen van vragen en ik leg kort uit wat jullie van mij mogen verwachten.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Wil je liever ergens anders afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Wil je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek? Of meer informatie over wat mediation in jouw situatie kan betekenen? Bel, mail of vul het onderstaande contactformulier in. Ik antwoord tijdens kantoordagen binnen 24 uur.