fbpx

In goed overleg uit elkaar

Gaan jullie scheiden of wordt de relatie beëindigd? Dan komt er veel op je af. Er zijn veel vragen en onzekerheden, op zowel emotioneel, praktisch als ook op financieel gebied.

Wanneer de scheiding op een goede manier wordt begeleid, kunnen er duidelijke, eerlijke en weloverwogen afspraken worden gemaakt waarbij jullie beiden een goed gevoel hebben! Het is belangrijk een goed overzicht te hebben van alle emotionele, financiële, fiscale en juridische gevolgen van de scheiding.

Als gespecialiseerd familiemediator begeleid ik jullie scheiding van A tot Z. Ik besteed niet alleen aandacht aan de financiële en juridische kant van de scheiding, maar ook aan de persoonlijke en emotionele kant. Vooral als jullie kinderen hebben, is het belangrijk de relatie zo goed mogelijk af te sluiten. Ik help jullie als ouders zo goed mogelijk te blijven communiceren en samen te werken, zodat de kinderen zo min mogelijk last zullen hebben van de scheiding.

De afspraken die jullie vervolgens maken, kunnen in een convenant of vaststellingsovereenkomst worden vastgelegd. Als er minderjarige kinderen zijn, en bij samenwonen gezamenlijk gezag, dan is een ouderschapsplan wettelijk verplicht. Uiteraard verzorg ik deze documenten ook graag voor jullie.

Voordelen van mediation bij scheiding

Bij echtscheidingsmediation werken jullie samen aan een oplossing. Door afspraken te maken, die voor jullie allebei een win-win-situatie oplevert, gaan jullie vriendelijker uit elkaar. Dit zorgt er voor dat jullie ook na de scheiding goed met elkaar overweg kunnen. Dat is zeker belangrijk als jullie kinderen hebben.

Tijdens de mediation zijn jullie in de gelegenheid jullie belangen, wensen en emoties te bespreken. Op die manier krijgen jullie meer begrip voor elkaars situatie.

Bij scheiding via een advocaat wordt er vooral gekeken waar jullie juridisch recht op hebben en wat de wet over jullie situatie zegt. Dit hoeft niet de beste oplossing voor jullie situatie te zijn.

Scheidingsmediation is meestal sneller. In verreweg de meeste scheidingsmediations zijn 3 tot 5 afspraken voldoende om tot een oplossing te komen.


Aanvragen informatiegesprek

Als jullie besluiten een mediationtraject te starten, is het belangrijk dat jullie vertrouwen hebben in de persoon die jullie begeleidt. Het informatiegesprek is daarom altijd kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek van ongeveer 30 minuten is er de mogelijkheid te vertellen over jullie situatie en wensen, het stellen van vragen en ik leg kort uit wat jullie van mij mogen verwachten.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Wil je liever ergens anders afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Wil je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek? Of meer informatie over wat mediation in jouw situatie kan betekenen? Bel, mail of vul het onderstaande contactformulier in. Ik antwoord tijdens kantoordagen binnen 24 uur.